Akusztikus „emberzene” – Megjelent az Ötödik Évszak új lemeze!

2020-10-27 10:36:21

megosztás

A világzene hazai és nemzetközi porondján is a trónkövetelőkön a sor, hogy kijelöljék a műfaj XXI. századi határait, meghatározzák szerepét. Az Ötödik Évszak első albuma – válaszként a kihívásra – pozitív, játékos, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zenét ajánl, elidőzve a Budapest-Párizs kulturális tengelyen. A soknemzetiségű Kárpát-medence lírai dallamai és népköltészete József Attila, Szép Ernő, Csoóri Sándor és Victor Hugo költeményeivel egységes szövetté válnak az albumon.

Zenéjükben a kétnyelvűség, mint pikáns szín jelenik meg, a Szajna-parti séták és a kanyargós Tisza hangulatát egyaránt megidézve, megszólítva és megszelídítve a hallgatóságot.

A zenekar tagjai több formációban (Lajkó Félix, BudafolkBand, Dresch Vonós Quartett, Magyar Állami Népi Együttes) tettek tanúbizonyságot a zene szeretetéről. Több éves tapasztalat ötvöződik ebben a felállásban. Az énekesnő a francia-magyar Izabelle Caussanel, aki sajátos világával színezi a zenészek stílusát. A zenekar tagjai Hegedűs Máté (hegedű), Csoóri Sándor “Sündi” (brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének), Zimber Ferenc (cimbalom), Szabó Csobán Gergő (bőgő, ének).

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat