Fonó Literatúra 3.0

2021-10-05 12:33:57

megosztás

Fonó Literatúra 3.0 Rigmusok, nóták, dalok, költemények Közép-Európából 2021. október 10. / 20.00 Vendégek: Csuja Imre, Vecsei H. Miklós, Farkas Izsák és Berecz István Rendezte: Seres Tamás

Az október 10-ei Fonó Literatúra férfias este lesz, tele csujogatókkal, népi szövegekkel, tréfákkal, férfi-energiákkal, személyes és sokszor rendhagyó előadásban. Seres Tamás mint egy jó karmester fogja össze a művészeket, Csuja Imre és Vecsei H. Miklós színészeket, Farkas Izsák zenészt és Berecz István táncost, akik spontán is alakítják az estét, …. ettől szép ez a sorozat!

Folytatódik a Fonó Literatúra irodalmi-zenés sorozat Seres Tamás rendezésében színészekkel és zenészekkel a Fonó színpadán. “A spontaneitást nem nélkülöző felolvasószínházban rácsodálkozunk, hogy mennyire kortárs a régi, és próbáljuk az irodalom nyelvén megfejteni, hogyan élnek tovább hagyományaink a 21. században, hogyan éltetjük, gondoljuk tovább azokat, hogyan lesznek új rítusaink a régiek nyomán, és hogyan születnek kortárs életművek táplálkozva a régiekből.” – írják az alkotók.


Az est során népköltések - dalok, dalszövegek, népdal szövegek, eredeti dokumentumok, szemelvények, csujogatók - találkoznak kortárs költők, így Csoóri Sándor, Lackfi János vagy Szabó T. Anna műveivel többek között, ismert színészek kiváló muzsikusokkal.. Elfeledett sorok és dallamok, gyakran énekelt, dalolt sorokkal és dallamokkal. Közérthetően, olykor viccesen, groteszk módon, olykor nagyon is komolyan, drámaian, felépített dramaturgia mentén. Minden este kiderül valami szép, valami személyes, valami mély, apró vallomások, és nagyobbak is, cask úgy, spontán, a versek által, egymásnak és a közönségnek. Tartsatok velünk!

Az első Fonó Literatúra júniusban és augusztusban is nagy sikert aratott, most pedig itt a folytatás!


Az elsőről alkalomról készült egy videó, ami megnézhető itt »» 

Az október 10-ei este ajánlója és jegyek itt »» 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat