MEGJELENT! Arató zenekar: Vízmelléki prímások

2020-11-24 13:15:22

megosztás

Felső- és közép vízmelléki népzene! Megidéződik a Vízmellék (Kis-Küküllő mente) egykori hangzásvilága, és újra ismerté válnak feledésbe merült prímások.

 

"„Dumnezeu”, „Leves”, „Cilika”, „Csángáló”, „Mutis”. Ezeket a ragadványneveket, a Szászcsávási zenekar világot járt tagjait már a legifjabb amatőr táncházasok is ismerik, ráadásul a csávásiakról megszámlálhatatlan eredeti és revival felvétel készült már, a térségben azonban akadtak még más értékes és egyedi hangzásvilágú muzsikusok, akik kevéssé ismertek.

Az Arató zenekar lemezében a Vízmelléken egykor élt zenekarok játékrepertoárjából válogat, a megidézett prímások játékstílusát, egyéni dallammegoldásait, variációit mutatja be.

Prímásuk, Luca a lemez megálmodásakor ezeket a periférián lévő prímásokat, úgymint a héderfáji Káló „Cuppa” József, a bonyhai Bolha Zoltán, a vámosgálfalvi Fagyula János „Gyurica” és az ádámosi Kozák József „Ţăr” szerette volna megmutatni. Azzal a küldetéstudattal és céllal kutatta a lemez zenei anyagát, hogy ne a legismertebb mestereket és dallamokat válogassa össze, hanem azokat, akiket nem divat játszani.

További információ és vásárlás: Fonó Webbolt

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat