MEGJELENT! Cimbaliband: Gipsy Fushion

2020-12-15 13:35:03

megosztás

Karakteres hangú roma dívák és húrzsonglőrök elevelendnek meg a vadkeletről a Cimbaliband Gipsy Fushion című új zenei anyagában. Az egyedülálló, cimbalmos, Unger Balázs vezette zenekar lemezén Horváth Alexandra énekel, aki Erdélyből, Őrkőről érkezett Buda

A TV2 Ének Iskolájában és a Megasztárban is nagy sikerrel szerepelt, két éve dolgozik együtt a Cimbaliband csapatával a Gipsy Fushion című műsoron. A koncert anyagában Unger Balázs cimbalomszólói mellett nemcsak Szandi csillogtatja meg gyönyörű énekhangját, hanem a zenekar másik roma tagja Solymosi Máté hegedűs is több feladatot vállal a megszokottnál, elkalauzolva ezzel a publikumot a cigány folklór és jazz csodálatos világába.

A lemez kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél, valamint hamarosan digitális terjesztésben is.

" Ez a lemez tisztelgés.
Tisztelgés a nagy roma elődök emléke előtt. Olyan feldolgozásokat tartalmaz, amiket a múltban tekintélyes népszűségre tett roma származású énekesnők és zenészek hagyományoztak az utókorra.
Ez a lemez a múlt megidézése.
Megidézzük a szellemét azoknak a karakteres díváknak és cigányprímásoknak, akik élő lenyomatot hagytak Kelet-Európa kultúrszövetén. A mai napig hatást gyakorolnak a világzene állandóan változó, fejlődő ’nyelvezetére’. Olyan nevek hallatán, mint például Esma Redzepova vagy Vera Bila, beazonosítható és ismerős zenei világ tárul elénk, melyre – habár ők már nincsenek velünk – mi mégis sokáig szeretnénk még emlékezni.
Ez a lemez kihívás.
Ezt a szellemiséget visszaadni egy szintúgy roma származású énekesnő számára mindig nagy kihívás és megtiszteletés is. Erre a feladatra vállalkozott Horváth Alexandra, az erdélyi Őrkőről érkezett fiatal énekesnő, akinek a Cimbalibanddel való kétéves együttműködését koronázza meg ez az album. A zenekar vezetője és egyben cimbalmosa, Unger Balázs is ráteszi névjegyét a feldolgozásokra, virtuóz cimbalomszólói ékesítik és egyben fémjelzik is a banda zenei anyagát. Ezen a lemezen Solymosi Máté, a zenekar prímása is kiemelt szerepet kapott, hiteles és isteni tálentummal megáldott tolmácsolója a hajdanvolt cigány hegedűmuzsikának, amit sikerül élethűen, ugyanakkor további magaslatokat érintve átemelnie a mai korba." (részlet a lemezborítóról)

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat